Yardım Konuları
» Fotoğraf Türk Hakkında
» Sıkça Sorulan Sorular
» Kurallar
» Kullanma Kılavuzu
» Gold Üyelik
» Tüm Yardım Konuları
» İletişim

Yardımda Ara
Günün Yorumu ve Yorumcusu nasıl seçiliyor?
GÜNÜN YORUMU: Bir önceki gün eklenen fotoğraflara( Yeterli iyi yorum bulunamazsa daha eski tarihli yorumlarda değerlendirilerek) yapılan, en objektif ve amatörlere katkı sağlayabilecek yorumlara yer verilecektir. Yapılan eleştirel yorumda hakaret unsuru tesbit edilirse, fotoğrafcıyı aşağılayan yada fotoğraftaki şahıslara atıfta bulunan türde eleştiriler seçilmeyecektir. Yapılan eleştirinin, fotoğraftaki olumlu ve olumsuzlukları (hataları) belirttikten sonra. Hatalrdan arınıp doğru çekimi yada doğru kadraj, kompozisyonu nasıl elde edeceğini açıklaması kriterleri aranacaktır.
Buradki kriter, yorumun beğenilme sayısı ile yazanın bilgilendirisi baz alınacaktır. En iyi 5 yorumdan bir tanesini yazan üye G.F
seçildikten sonra 15 gün değil 10 gün sonra G.Fotoğrafcısı secilme hakkını tekrar yakalar. Genel puanlarında da yukselme olur ve ileride
yonetim tarafından yapılacak organizasyonlarda da ödülllendirilir. ( Yorumlarda '' Beğen'' butonu yazılımı hazırlanmaktadır. Bittiğinde faal edilecek ve kullanılabilecektir.
Neden en iyi yorumlar bu kadar önemli? Arkadaşlar bu site paylaşım sitesi, amatör ve fotograf öğrenme hevesi taşıyan cok sayıda arkadaşlarımızda burada paylaşımlarda bulunacak. Onları fotoğraftan soğutmadan hatalarını ve neler yapmaları gerektiğini anlaşılır şekilde yazarsak hem iyi  bir fotoğrafcının yetişmesine katkıda bulunuruz hem de kavga ortamından uzak dururuz. Nasıl çok iyi fotoğrafcıların çok kaliteli fotoğraflarını  Edeitörde seçerek kaiteyi yüksek tutmak istiyorsak, amatör üyelerin gelişimine katkı sağlamak  için gerekli çabayı sarfetmemiz gerekiyor.  

GÜNÜN YORUMCUSU:  Site kalitesinin yanında, fotoğraf kalitesini artırmak ve fotoğraf sanatına gönül vermiş amatörleri de doğru bilgilendirmek için objektif ve güzel yorum yazan üyelerimizi de onore etmek istedik. Bu vesile ile en iyi yorumu yazan üyelerimizi '' Günün Yorumcusu'' seçerek diğer üyelere örnek olmasını amaçladık.Yorumlara çok önem verdiğimiz için; Günün Yorumcularını, bütün sayfaların sol bantlarında gösterimini sağladık.

« Geri Dön

Sıkça Sorulan Sorular
» Üyeliğimi Sildim Tekrardan Aktif Etmek İstiyorum
» Üye Seçimleri Sayfası nasıl seçiliyor?
» Puanlama sistemi nasıl çalışıyor?
» Günün fotoğrafçısı ve fotoğrafları nasıl seçiliyor?
» Neden istediğim kadar fotoğraf yükleme izin verilmiyor?
» Günün En Beğenilen fotoğrafı ne demek? nasıl seçiliyor?
» Fotoğrafım Anasayfaya çıkmayı hakettiği halde neden Anasayfaya seçilmedi?
» Yorum (eleştiri) puanı nedir, nasıl yorum yazmam gerekiyor?
» Neden genel puanım bazen düşüp bazen yükseliyorr?
» Fotoğrafım neden sildindi?
» Üye olmuş ama hiç aktif olmayan üyeler var bunlar feyk mi ? Bunlara ne gibi önlem almayı düşünüyorsu
» Fotoğrafa yazılan yorumları nasıl takip edebilirim ?
» Günün Yorumu ve Yorumcusu nasıl seçiliyor?
» Siteye giriş yapamıyorum? Hata veriyor ne yapmalıyım?
» Sitenizden mail alamıyorum! ne yapmalıyım?
» Kullanıcı yasaklama ne demek? Nasıl aktif ederim?
» Fotoğraflara neye göre puan vereceğim?
» Fotoğraflarımı yüklerken kategori seçiminde neleri göz önünde bulundurmalıyım?
» Ekipmanım listede yer almıyor, ne yapmalıyım?
» Başarısız, kalitesiz fotoğrafları neden silmiyorsunuz?
» Kullanıcılar bölümünde aradığım kullanıcıyı nasıl bulabilirim?
» Üyeliğimi silmek istiyorum, nasıl yapacağım?
» Fotoğraflarımda EXIF bilgileri çıkmıyor, neden?
» Neden büyük harf (CAPS LOCK) kullanmadan yazmak gerekiyor?
» Üyelerin fotoğraflarını silip yeniden yüklemeleri ya da tamamen silmeleri yasaklanamaz mı?
» Neden kullanıcı puanım nedensiz yere düşüyor?
» Üye ismimi, kullanici adimi değiştiremiyorum nasil degistirebilirim?
» Başka bir Fotografturk.com üyesi beni yasaklamış. Bu ne anlama geliyor?
» Foruma nasil fotograf ekliyebilirim?
» Siteye nasıl üye olabilirim?
» Forum, Fotograflar ve diğer bölümler arasında geçişlerde sistem şifre soruyor. Neden?
» Kategori kapak fotografi nedir?, secilme kriterleri nelerdir?
» Sanal galerim neden görünmüyor, gold üyelerde neden görünüyor
» Bugün eklenen veya dün eklenen fotograflarin hepsini nasil görebilirim?
» Siteden ciktigim halde neden hala online görünüyorum?
» İletişime soru sordum, neden hala cevap gelmiyor?
» Çalıntı Fotoğraf Şüphesi var, Fotoğrafi neden silmiyorsunuz?
» Fotoğrafımı Yoruma ve Puana nasıl kapatabilirim?
» BBCode Nedir ?
» Sponsor Fotoğrafı nedir?