Daha İyi Selfie Çekmek İçin Öneriler – En İyi Selfie Nasıl Çekilir?
Emre Sorgu
Mesajlar: 2
Kayıt: 10.7.2017

#29025

Kendi kendine fotoğraf çekme aslında fotoğraf teknolojisinin ilk çıktığı andan itibaren hayatımızda olmuştur. İnsanlar kendi kendine fotoğraf çekmeyi denemiş ancak ön kamera olmadığı için başarılı pozlar yakalayamamışlardır. Son yıllarda gelişen telefon teknolojisi sayesinde ön kameralar hayatımıza girmiş ve selfie çekimleri daha başarılı bir hal almıştır.

Başarılı Selfie Çekimleri İçin Taktikler
daha iyi selfie çekmenin püf noktaları nedir diyecek olursak selfie çekmek hem eğlenceli hem de farklı bir fotoğraf tekniğidir. Peki selfie çekimlerinizin daha güzel olması için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşinize yarayacak daha iyi selfie çekmek için öneriler..

[URL=http://www.fotografcilikkursu.com.tr/daha-iyi-selfie-cekmek-icin-oneriler/][/URL]

Kolunuzu fazla uzatmayın.
Selfie çekerken kolunuzun gözükmesi aslında çok da iyi bir görüntü oluşturmaz. Yukarıdan ve karşıdan çektiğiniz fotoğraflarda açıya bağlı olarak kolunuz vücudunuzun görüntüsüne tezat oluşturabilir. Bunun önüne geçmek için kolunuzu fazla uzatmamayı ya da selfie çubuğu kullanmayı deneyebilirsiniz.

Daha iyi selfie için yalnız olmayın.
Daha iyi selfie çekmenin püf noktaları arasında yalnız olmamak da yer alıyor. Tek başınıza fotoğraflarda güzel çıkıyor olabilirsiniz ancak arkadaşınızla ve evcil hayvanlarınızla da farklı selfie pozları yakalayabilirsiniz.

Selfie çubuğu kullanın.
Selfie çekmek moda olduğundan beri, bu akımı sürdürecek aksesuarlar da üretilmeye başlandı. Selfie çubukları özellikle manzaralı yerlerde ya da kalabalık selfie çekimleri için kurtarıcı haline geldi. Siz de daha iyi selfie çekmek için bu aparatları kullanabilirsiniz.

En güzel selfie için arka plana dikkat edin.
Daha iyi selfie çekmek için [url=http://http://www.fotografcilikkursu.com.tr/] Fotoğrafçılık kursu[/url] derslerinde de bahsedildiği gibi arka planınızın sade ya da düzenli olmasına dikkat edin. Karışık arka planlar istediğiniz fotoğrafları elde etmenizi engelleyebilir. Sade ve toplu bir arka plan ile selfie fotoğraflarınız daha ilgi çekici ve kusursuz görünecektir.

Kamera lensi kullanın.
Selfie akımıyla birlikte ön kamera teknolojisi de gelişmeye başladı. Başarılı selfie görüntüleri yakalamak için cep telefonları için üretilen lensleri kullanabilirsiniz. Ya da fotoğraf makinenizin balık gözü ve makro lensleri ile farklı fotoğraflar ortaya çıkarabilirsiniz. Daha iyi selfie çekmenin püf noktaları ile profesyonel fotoğraf makinelerinden çıkmış görüntüler elde edebilirsiniz.

[URL=http://www.fotografcilikkursu.com.tr/][/URL]

En iyi selfie için teknolojiden yararlanın.
Selfie çekimi nasıl yapılır diyorsanız, teknolojinin gücünden yararlanarak selfie programlarını kullanabilirsiniz. Selfie olarak çektiğiniz fotoğrafları, bu programlar yardımıyla filtreleyebilir, üzerlerinde rötuş yapabilirsiniz. Işığı dilediğiniz gibi ayarlayabilir, efekt verebilir, fotoğrafı kırpabilir ve çerçeveler ekleyebilirsiniz. Işığı kullanmayı bilmiyorsanız fotoğrafçılık dersi alabilirsiniz.

Daha iyi selfie çekmek için doğal olun ve her zaman yeni konseptlerle fotoğraf çekin. Ayrıca yüzünüzün tamamını görüntü karesine almaya ve ön kamerası kaliteli olan telefonlar kullanmaya özen gösterin. Bu püf noktalarını kullanarak daha iyi fotoğraflar çekin, beğenileriniz ve yorumlarınız artsın…

Kaynak: www.fotografcilikkursu.com.tr/
Bu konu 83 defa izlenmiş.